4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

JEEP COMPASS 2.4 CVT - TOYOTA RAV4 AUTO

Aστικές περιπέτειες

Με το Compass η Jeep χτυπά την πόρτα των SUV και το RAV4 της Toyota την υποδέχεται, με διόλου φιλικές διαθέσεις.

ΦΩTOΓPAΦIEΣ: NIKOΣ MAPKOMΠOTΣAPHΣ

ΔΥΟ είναι τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν την πλοκή αυτής της ιστορίας: η καταξίωση της Jeep στο χώρο της εκτός δρόμου κίνησης και η ραγδαία αύξηση της κατηγορίας των SUV, που αναμένεται να συνεχίσει ακάθεκτη την πορεία της και μέσα στα επόμενα χρόνια. Έχοντας εξαντλήσει, ίσως, το θέμα από την πλευρά του καθαρόαιμου «εργαλείου», η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε πως είχε έρθει πλέον η ώρα να ακολουθήσει τα σημεία των καιρών, που κάποιοι άλλοι επέβαλαν - αναφερόμαστε, φυσικά, στους Ιάπωνες και τους Κορεάτες, που, εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν... μπει στα χωράφια της Jeep.

Από το «εργαλείο» στο SUV...
Αυτό προϋποθέτει ριζική αλλαγή της υφιστάμενης φιλοσοφίας. Έτσι, το Compass ξεκινά την καριέρα του βασιζόμενο σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα (που μοιράζεται με το Dodge Caliber και το επερχόμενο Jeep Patriot) και σε αυτοφερόμενο, φυσικά, αμάξωμα. Σε ένα SUV τελευταίας κοπής δεν υπάρχει θέση για ξεχωριστό πλαίσιο, άκαμπτους άξονες, μπλοκέ διαφορικά και κινητήρες «υπερατλαντικής» χωρητικότητας. AντΆ αυτών έχουμε αυτοματοποιημένη τετρακίνηση κι έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα, με πιο ρεαλιστική χωρητικότητα, κοντά στα δεδομένα της γηραιάς ηπείρου. Bέβαια, όλα σε αυτήν την κατηγορία ξεκινούν από το φαίνεσθαι. Eδώ το κλασικό (η μάσκα με τις επτά κάθετες γρίλιες και τα στρογγυλά φώτα στις άκρες) παντρεύεται με το σύγχρονο (κεκλιμένο παρμπρίζ και φουσκωμένα φτερά). Για πολλούς το τελικό αποτέλεσμα φλερτάρει με το αμφιλεγόμενο, όμως το ίδιο δε λεγόταν και για την τρίτη γενιά του RAV4, όταν αυτή πρωτοεμφανίστηκε; H απήχηση που γνωρίζει, παρΆ όλα αυτά, το ιαπωνικό SUV, που έχει φτάσει να θεωρείται και όμορφο (!), δε φάνηκε να επηρεάζεται.
Και αν οι γνώμες για το εξωτερικό του διίστανται, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό δεν μπορεί να μη σταθεί κανείς σε δύο σημεία, που χρωματίζουν αρνητικά την όλη προσπάθεια της Jeep. Tο βιομηχανικού τύπου σχεδιασμό, με τις ογκώδεις ορθογώνιες φόρμες, τον ξεπερνάς γρήγορα, αλλά όχι και τη φθηνή εικόνα των πλαστικών, που δε συμβαδίζουν με την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει. Ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι το θέμα των μέτριων χώρων. Aιτία είναι η κεντρική κονσόλα, που εκτείνεται μέχρι πίσω και αποτελεί πρόβλημα στη μεταφορά ενός πέμπτου επιβάτη για μεγάλη απόσταση. Εάν εξαιρέσουμε το μεγαλύτερο χώρο για τα κεφάλια των επιβατών, το Compass υστερεί σε όλες τις υπόλοιπες χωρομετρικές μετρήσεις σε σχέση με το RAV4, το οποίο διαθέτει, επιπλέον, την ευκολία του συρόμενου πίσω καθίσματος. Η υπεροχή του Iάπωνα είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν συνυπολογίσουμε το χώρο αποσκευών, όπου τη διαφορά κάνει η εξωτερική τοποθέτηση της ρεζέρβας (αφού στο Compass η ρεζέρβα ανάγκης βρίσκεται εσωτερικά, κάτω από το δάπεδο) - εξού και το άνοιγμα της πίσω πόρτας προς το πλάι. Με 495 λίτρα (συν 63 λίτρα κάτω από το δάπεδο σε ξεχωριστές θήκες), που μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 1.469 λίτρα, όταν ανακλιθούν τα πίσω καθίσματα, δεν μπορεί αμφισβητηθεί από τον Aμερικανό, που κανονικά αρκείται στα 334 λίτρα και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.277 λίτρα. Και τα δύο αυτοκίνητα, πάντως, διαθέτουν αρκετές πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα, το RAV4 όμως δίνει το τελειωτικό χτύπημα με την εικόνα του εσωτερικού του. Παρά τα σκληρά πλαστικά, αποπνέει έναν πειστικότατο αέρα ποιότητας, διανθισμένο με μια ιδιαίτερα σύγχρονη και φρέσκια σχεδίαση. Tέλος, ειδική μνεία αξίζει το πολύ καλό ηχοσύστημα της Boston Acoustics, που τοποθετείται στην έκδοση Limited του Compass και περιλαμβάνει συνολικά εννέα ηχεία, μεταξύ των οποίων ένα subwoofer κι ένα πτυσσόμενο ζευγάρι ηχείων στην πλάτη της πίσω πόρτας (με ανοιχτή την πέμπτη πόρτα αυτά αναδιπλώνονται προς τα έξω, προκειμένου να ακούγεται η μουσική στους γύρω παρευρισκομένους, για παράδειγμα, στην περίπτωση ενός πικ νικ).

Παγκοσμιοποιημένη μονομαχία
O ολοκαίνουργιος κινητήρας που «φορά» το Compass αποτελεί προϊόν κοινής εξέλιξης των DaimlerChrysler, Hyundai και Mitsubishi (κάτι που σημαίνει ότι εν ευθέτω χρόνω θα τον δούμε σε πολλά μοντέλα). Πρόκειται για ένα αλουμινένιο σύνολο με μεταβαλλόμενου μήκους αυλούς εισαγωγής και διπλό σύστημα χρονισμού των βαλβίδων, που έχει χωρητικότητα 2,4 λίτρα και αποδίδει 170 ίππους και 22,4 χλγμ. ροπής. Στην πράξη, πάντως, εκτός από τη σχετικά θορυβώδη λειτουργία, το αυτόματο κιβώτιο (βλ. σχετική ενότητα) είναι εκείνο που δεν του επιτρέπει να ξεδιπλώσει τα χαρακτηριστικά της απόδοσής του, οπότε για πιο λεπτομερείς εντυπώσεις θα περιμένουμε τη χειροκίνητη έκδοση.
Απέναντί του βρίσκεται ο VVT-i της Toyota. Πέρα από τις μακριές σχέσεις του συγκεκριμένου αυτόματου κιβωτίου, κάπου έχει αρχίσει να φαίνεται, πλέον, ότι θα χρειαζόταν μια τονωτική ένεση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το αυξημένο βάρος και τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων, που έχουν στερήσει κάτι από τη σπιρτάδα των προηγούμενων γενεών.
Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο επιδόσεων το Compass έχει προβάδισμα. Στις ρεπρίζ οι διαφορές είναι πολύ μικρές (ως επί το πλείστον γύρω στο μισό δλ., εκτός από τα 110-130 χλμ./ώρα, όπου φτάνει το 1,8 δλ.). Στην επιτάχυνση από στάση, πάλι, η ψαλίδα αρχίζει να ανοίγει υπέρ του μετά τα 100 χλμ./ώρα. Aυτό, βέβαια, έχει το τίμημά του στο θέμα της κατανάλωσης, όπου αποδεικνύεται συγκριτικά πιο «βενζινοβόρο», καθώς κατά μέσο όρο καταναλώνει 14,4 λίτρα/100 χλμ., έναντι των 13,6 λίτρων/100 χλμ. του RAV4.

Καθαρόαιμα SUV...
... σημαίνει ότι δίνεται προτεραιότητα στην άσφαλτο και υπάρχουν ικανοποιητικές δυνατότητες για κάποιες εκτός δρόμου περιηγήσεις. H λογική της τετρακίνησης είναι παρόμοια και στις δύο περιπτώσεις, με έναν ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη, ο οποίος συνεργάζεται διαρκώς με το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (στάνταρντ και στα δύο αυτοκίνητα), να στέλνει ροπή και στον πίσω άξονα, όταν ανιχνεύεται απώλεια πρόσφυσης. Yπάρχει, βέβαια, μια μικρή διαφορά στο ποσοστό της ροπής που μπορεί να φτάσει πίσω (45% στο RAV4, έναντι 60% στο Compass). Για κάποια δύσκολα σημεία υπάρχει διακόπτης που κλειδώνει την ισόποση κατανομή της ροπής, ενώ το RAV4 διαθέτει (μόνο στην αυτόματη έκδοση) και σύστημα που διατηρεί σταθερή μια πολύ μικρή ταχύτητα σε κάποια απαιτητική κατάβαση. Στην αμερικανική πρόταση τo αντισπίν μπορεί να απενεργοποιηθεί (έστω και αν στο διακόπτη αναγράφεται ESP OFF), μια δυνατότητα που απουσιάζει από την ιαπωνική και, ίσως, αποδειχτεί κρίσιμη για κάποιες δύσκολες εκτός δρόμου καταστάσεις. Το ίδιο, πάντως, μπορούμε να πούμε και για το γεγονός ότι το Compass που είχαμε στη διάθεση μας είχε εφεδρικό τροχό ανάγκης.
Σε έναν ομαλό χωματόδρομο το RAV4 αποδεικνύεται πιο παιχνιδιάρικο, καθώς το ESP τού επιτρέπει περισσότερα γλιστρήματα, όταν εκείνο του Compass «φιμώνει» σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις αντιδράσεις του αμαξώματος. Eδώ η μέγιστη άνεση δεν αποτελεί το ισχυρό ατού κανενός, αφού οι σκληρότερες ρυθμίσεις του πρώτου και το 55άρι προφίλ των ελαστικών του δεύτερου (έκδοση Limited) δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν εύκολα τις συνεχόμενες ανωμαλίες μιας εκτός δρόμου διαδρομής. Tα ίδια αυτά στοιχεία, όμως, λειτουργούν καταλυτικά στην άσφαλτο, όπου, ούτως ή άλλως, τα οχήματα αυτά θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. H Toyota, με τη βοήθεια του εξαιρετικού σε αίσθηση, για τα δεδομένα της κατηγορίας, τιμονιού, διατηρεί αυτόν τον «GTIοειδές» χαρακτήρα, που αποτελεί πια αναπόσπαστο στοιχείο του DNA αυτού του SUV. H Jeep προσφέρει στο δικό της μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης και αποκομμένη αίσθηση του τιμονιού, που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα γραφής της, όμως τα εξαιρετικά ελαστικά Premium Contact 2 της Continental, που «φορά» η έκδοση Limited, χαρίζουν πολύ μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, ειδικά στο βρεγμένο. Tέλος, μια μικρή υπεροχή του RAV4 έχουμε και σε ό,τι αφορά το σύστημα πέδησης, τόσο σε επίπεδο αίσθησης όσο και σε απόλυτα νούμερα (59,7 μ. για την ακινητοποίηση από τα 120 χλμ./ώρα, έναντι 61,5 μ. του Compass).

Mε τον αέρα της καταξίωσης
Kαταλήγοντας, θα λέγαμε ότι η πρώτη απόπειρα της Jeep στην κατηγορία των SUV στέφθηκε από επιτυχία. Tο Compass, με τη νέα μηχανολογική του προίκα, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο της κατηγορίας. H αχίλλειος πτέρνα του, όμως, είναι το εσωτερικό του, τόσο από πλευράς εικόνας πλαστικών, που παραπέμπουν σε αυτοκίνητο χαμηλότερης κατηγορίας τιμής, όσο και από πλευράς χώρων, σημεία όπου η επικράτηση του RAV4 είναι καθολική. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ευχάριστη οδική συμπεριφορά και το ειδικό εμπορικό βάρος του ονόματός του, ανακηρύσσουν νικητή το ιαπωνικό αυτοκίνητο, έστω και αν πιστεύουμε ότι η Toyota θα έπρεπε να είχε προσπαθήσει για κάτι καλύτερο σε ό,τι έχει να κάνει με το αυτόματο κιβώτιο._ 4T

JEEP COMPASS 2.4 CVT
YΠEP/AYTOMATO KIBΩTIO/EΛAΣTIKA (LIMITED)
KATA/EIKONA ΠΛAΣTIKΩN/XΩPOI

TOYOTA RAV4 AUTO
YΠEP/OΔIKH ΣYMΠEPIΦOPA/AIΣΘHΣH TIMONIOY/XΩPOI
KATA/AYTOMATO KIBΩTIO

MAΣ APEΣE
- TO ΣYPOMENO ΠIΣΩ KAΘIΣMA TOY RAV4
- TO HXOΣYΣTHMA THΣ EKΔOΣHΣ LIMITED ΣTO COMPASS

ΔE MAΣ APEΣE
- TA ABOΛA ΠIΣΩ KAΘIΣMATA TOY COMPASS
- H ANEΣH THΣ ANAPTHΣHΣ ΣTIΣ ΣYNEXOMENEΣ ANΩMAΛIEΣ
- Η ΡΕΖΕΡΒΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟ COMPASS

ΘA MΠOPOYΣE
- NA EXEI ENA NEO KAI ΠIO ΣYΓXPONO AYTOMATO KIBΩTIO TO RAV4
- NA ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ TO ESP ΣΤΟ RAV4
- NA YΠAPXEI ΠEPIΣΣOTEPOΣ «EYPΩΠAΪKOΣ AEPAΣ» ΣTO EΣΩTEPIKO KAI ΣTHN AIΣΘHΣH TOY TIMONIOY TOY COMPASS

CVT vs All time classic Auto
Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στη μονομαχία των αυτόματων κιβωτίων, το Compass αναδεικνύεται νικητής. Και αυτό, γιατί στο κλασικό αυτόματο κιβώτιο με τις 4 μακριές σχέσεις (όταν, πλέον, έχουν εμφανιστεί αυτόματα κιβώτια με 6 ή ακόμα και 7 σχέσεις) του RAV4 αντιπαραθέτει ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Αποτελείται, ουσιαστικά, από δύο τροχαλίες σχήματος V και έναν ατσάλινο ιμάντα, ο οποίος, χάρη στην αυξομείωση της απόστασης ανάμεσα στις τροχαλίες, μεταβάλλει τη σχέση των ταχυτήτων εισόδου κι εξόδου από το κιβώτιο. Αυτό που εισπράττει ο οδηγός είναι ένα συνεχές «πατινάρισμα», που μεταφράζεται σε ένα αδιάκοπο βουητό, το οποίο ορισμένες φορές φτάνει στα όρια του ενοχλητικού. Στην περίπτωση του kick down λειτουργεί αντίθετα από ό,τι συνηθίζεται, καθώς οι στροφές του κινητήρα σταθεροποιούνται γύρω στις 6.000, με την ταχύτητα να αυξάνεται σταδιακά. Στη χειροκίνητη λειτουργία (υπάρχουν έξι προεπιλεγμένες θέσεις των τροχαλιών, για να προσομοιώνουν την κλιμάκωση ενός κλασικού κιβωτίου), αντίθετα, αυξάνουν οι στροφές και το κιβώτιο αλλάζει αυτόματα στο όριο του κόφτη. Εδώ ο οδηγός διαπιστώνει ότι είναι καλύτερο να αφήνει στιγμιαία το γκάζι, προκειμένου η αλλαγή να γίνεται ομαλότερα. Όλα αυτά στην καθημερινή χρήση αποδεικνύονται τελικά πιο αποτελεσματικά απΆ ό,τι στο RAV4, στο οποίο ο κινητήρας, εκτός από το βάρος, καλείται να αντεπεξέλθει στην αραιή κλιμάκωση, ενώ και τα kick down είναι πιο απότομα.

TO XPΩMA TOY XPHMATOΣ
To Compass ξεκινά από τα 28.500 ευρώ στην έκδοση Sport (air condition, 4 αερόσακοι, ESP, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ραδιοCD και ζάντες αλουμινίου) και κοστίζει 32.500 ευρώ στη Limited (δερμάτινο σαλόνι, cruise control, θερμαινόμενα καθίσματα, 18άρες ζάντες και ηχοσύστημα με 9 ηχεία), ενώ το CVT χρεώνεται μόλις 1.000 ευρώ επιπλέον. Αντίθετα, απρόσμενα «αλμυρή» είναι η χρέωση για το μεταλλικό χρώμα, που φτάνει τα 1.100 ευρώ (ή τα 700 ευρώ για το μαύρο), ενώ η ηλιοροφή τιμάται 2.054 ευρώ. Κάλλιστα, πάντως, μπορεί κάποιος να επιλέξει την έκδοση Sport, αφού μόνο ως βασική δεν χαρακτηρίζεται.
Το RAV4, με 7 αερόσακους να συμπεριλαμβάνονται στον εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, μπορεί να ξεκινά από τα 29.500 ευρώ (Comfort), φαίνεται, όμως, ότι η πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών στρέφεται προς την έκδοση Executive των 32.900 ευρώ (αυτόματος κλιματισμός, CD changer, ζάντες αλουμινίου και ηλιοροφή), ενώ η Luxury (δερμάτινο σαλόνι, θερμαινόμενα καθίσματα και cruise control) ανέρχεται στα 36.650 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το αυτόματο κιβώτιο χρεώνεται με 1.450 ευρώ επιπλέον. Έτσι, με κάποιες μικροδιαφορές μεταξύ τους, στον επιμέρους εξοπλισμό (18άρηδες τροχοί, αυτόματος κλιματισμός, CD changer, χειριστήρια ελέγχου στο τιμόνι), τελικά το Compass Limited CVT κοστίζει 35.554 ευρώ, ενώ ένα RAV4 Luxury Auto κοστίζει 38.600 ευρώ.

Eκδράμοντας
Στην αναζήτηση μιας διαφορετικής εξόρμησης, ξεφύγαμε από τα πέριξ της Αττικής και βρεθήκαμε στο Εθνικό Πάρκο Yγροτόπων Στροφυλιάς Κοτυχίου. Λίγο νοτιότερα από τη λίμνη της Καλογριάς, στο δυτικό άκρο του αχαϊκού νομού, από το Ανεμοχώρι έως το Κάτω Σαμικό εκτείνεται ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο, που περιλαμβάνει τις λιμνοθάλασσες Κοτύχι, Πρόκοπο και Πάπα, το έλος της Λάμιας, την αλυκή των Λεχαινών, το δάσος της Στροφυλιάς, τα Μαύρα Bουνά του Αράξου και τις παράκτιες θίνες (αμμόλοφους). Υπό τον ήχο των Phantom από το κοντινό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, ο επισκέπτης έχει άφθονες φυσιολατρικές επιλογές, ενώ λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα μπορεί κανείς να βρει κατάλυμα στην κωμόπολη των Λεχαινών. Εάν, πάντως, αποφασίσετε να επισκεφτείτε το μέρος, ένα πράγμα πρέπει έχετε υπόψη σας: εξοπλιστείτε με κάθε λογής αντικουνουπικό προϊόν που θα βρείτε, γιατί τα σμήνη που... σταθμεύουν στην περιοχή δεν αστειεύονται. Εμείς, πάντως, στην επόμενη επίσκεψή μας θα προμηθευτούμε στολές βιοχημικού πολέμου. H εκδρομή μας, όμως, δεν τελείωσε εκεί, μιας και ο καιρός μάς είχε πάρει στο κατόπι. Έτσι, συνεχίζοντας νοτιότερα, ακολουθήσαμε τη γνωστή και πάντοτε πανέμορφη διαδρομή μέσω Kρέστενων, Δημητσάνας και Bυτίνας μέχρι τον εθνικό δρόμο Kορίνθου-Tρίπολης.

Eξαιτίας της λειτουργίας του αυτόματου κιβωτίου, τα αποθέματα δύναμης του νέου κινητήρα που «φορά» το Compass δε γίνονται άμεσα αντιληπτά από τον οδηγό.

Στο «σκληροτράχηλης» σχεδίασης εσωτερικό του Compass τα πλαστικά δε στέκονται στο ύψος των περιστάσεων που υπαγορεύει αυτή η κατηγορία τιμής.

Oι αμερικανικές καταβολές γίνονται εμφανείς στη σχεδίαση του πίνακα οργάνων.

Στο εσωτερικό του RAV4 τα πλαστικά δείχνουν ποιοτικά, την παράσταση όμως κλέβει η πρωτότυπη σχεδίαση.

H επικράτηση του RAV4 σε ό,τι έχει να κάνει με τους χώρους των επιβατών και των αποσκευών είναι αναμφισβήτητη.

Jeep Compass 2.4 CVT
ΚΟΣΤΟΣ
ΤΙΜΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 28.500¤

TEXNIKA

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Κυβισμός (κ.εκ): 2.359
Κύλινδροι: 4 σε σειρά
Μέγ. Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 170/6.000*
Μέγ. Ροπή (χλγμ./σ.α.λ.): 22,4/4.500*

ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Κίνηση: Στους 4 τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο τύπου CVT

ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός: Γόνατα ΜακΦέρσον με ψαλίδια βάσης, αντιστρεπτική
Πίσω: Πολλαπλών συνδέσμων, αντιστρεπτική

ΦΡΕΝΑ
Εμπρός: Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω: Δίσκοι

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Τελ. Ταχύτητα (χλμ/ώρα): 185
0-100 χλμ/ώρα (δλ): 11,3*/11,4**
Ρεπρίζ 50-80 με 3η (δλ): 3,6
Ρεπρίζ 80-110 με 4η (δλ): 5,4
Φρενάρισμα 120-0 χλμ/ώρα (μ): 61,5
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ): 14,4

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος (χλστ): 4.405
Πλάτος (χλστ): 1.810
Ύψος (χλστ): 1.740
Μεταξόνιο (χλστ): 2.635
Βάρος (κιλά): 1.528*/1.585**

*Τιμή κατασκευαστή
**Τιμή 4Τ

Toyota RAV4 2.0 Auto
ΚΟΣΤΟΣ
ΤΙΜΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 29.500¤

TEXNIKA

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Κυβισμός (κ.εκ): 1.998
Κύλινδροι: 4 σε σειρά
Μέγ. Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 152/6.000*
Μέγ. Ροπή (χλγμ./σ.α.λ.): 19,8/4.000*

ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Κίνηση: Στους 4 τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο 4 σχέσεων

ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός: Γόνατα ΜακΦέρσον με ψαλίδια
Βάσης, αντιστρεπτική
Πίσω: Τεσσάρων συνδέσμων, αντιστρεπτική

ΦΡΕΝΑ
Εμπρός: Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω: Δίσκοι

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Τελ. Ταχύτητα (χλμ/ώρα): 175
0-100 χλμ/ώρα (δλ): 12,0*/12,3**
Ρεπρίζ 50-80 με 3η (δλ): 4,2
Ρεπρίζ 80-110 με 4η (δλ): 5,7
Φρενάρισμα 120-0 χλμ/ώρα (μ): 59,7
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ): 13,6

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος (χλστ): 4.395
Πλάτος (χλστ): 1.815
Ύψος (χλστ): 1.720
Μεταξόνιο (χλστ): 2.560
Βάρος (κιλά): 1.465*/1.583**

*Τιμή κατασκευαστή
**Τιμή 4Τ